The Day + DJHAGY - Simplon

The Day + DJHAGY

Simplon UP

Do 15 Februari 2018
Waar: Café Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Indie Pop
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

The Day
In de mailwisselingen tussen bandjes en bookers wordt er best wel vaak over ‘materiaal opsturen’ gesproken. Gek woord eigenlijk ‘materiaal’ want dat kan van alles zijn. Alsof de bandjes gevraagd worden om hun gordijnstof op te sturen. Of corduroy. Of metallic gelakte autodeuren. Hier gaat het om zelfgemaakt ‘materiaal’.  Zoals muziek, video’s en de linkjes daarvan. Lekker tastbaar. Maakt het willen luisteren naar ongrijpbare muziek ons dan toch materialistisch?

Hoewel de muziek van The Day omschreven wordt als Dreampop stonden ze daarmee op hele stevige en grijpbare podia support te verzorgen voor o.a Oscar and the wolf en Kate Tempest. The Day klinkt een beetje poppy en door Laura haar lushe (dit is inderdaad niet echt een woord maar de vertaling ervan is ‘weelderig’ en dat klinkt niet best) zang een beetje intiem maar zonder dat je geïntimideerd raakt door dat ongemakkelijke gevoel dat ze je recht in je ziel aankijken. Even rustig.

DJHAGY
DJHAGY is een band met een opmerkelijke bandnaam waar menigeen over zal struikelen maarja dat is wel gelijk een lekkere binnenkomer. Als je ergens voor het eerst binnenkomt zou je dan liever een beetje klungelig over de drempel struikelen of in de mega ongemakkelijke situatie terecht willen komen waarbij jij de gastheer/vrouw een hand denkt te geven maar deze zelf op joviale wijze dacht je een high-five te geven, of toch een fist pump of nee het was alleen een handgebaar maarja nu heb je zijn/haar ringvinger en duim al vast gegrepen. Ja liever een beetje struikelen dan toch?

Verder struikelen deze drie bandleden nergens over, want zij beheersen hun instrumenten en muziek voortreffelijk. DJHAGY heeft zelfs perfectionistische trekjes in de studio, weet 3voor12 ze te ontfutselen. De muziek wordt gelabeld als shoegaze, maar ook als dreampop en het is zeker goed mogelijk om je gedachten een uitstapje te laten maken terwijl je hier naar luistert. Echter: “Live schromen we niet om er wat gitaargeluid onder te zetten. Lekker hard gaan dat vinden we wel leuk.” En waar niet geschroomd wordt met gitaren, daar zijn wij maar wat graag.