Dawn Brothers - Simplon

Dawn Brothers

+ Hans Hannemann

Vr 14 December 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €13,- Deur: €13,- Genre: Rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Wie zei dat roots alleen maar retro kon zijn? Dawn Brothers arriveerden weliswaar met een tijdmachine uit de jaren zeventig, maar deze jonge jeugdvrienden hebben hun blik inmiddels volledig op de toekomst gericht. Hun gloednieuwe single ‘Sweet Love’ is een veelbelovend voorproefje van het tweede album en heeft een klassieke sound maar wel met een moderne touch.

De band heeft vorig jaar al opgetreden op 160 podia in binnen- en buitenland. Daar gaven de pretentieloze Rotterdamse rockers plankgas zonder poespas, met nieuwerwetse gitaar- en orgelsolo’s van ouderwetse kwaliteit en shows waarin elk radertje bijdraagt aan een soepel lopende machine die met geen mogelijkheid tot stilstand te brengen is. Ook hier in Simplon zullen de bandleden, die haast weggelopen lijken te zijn uit een film van Quentin Tarantino, het publiek achterlaten in een stofwolk van soulvolle rock.

De support wordt gedaan door lokale Groningse held Hans Hannemann! Zijn songs lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt zijn muziek authentiek én toegankelijk. In 2016 bracht hij zijn debuutalbum “Makin’ Up for Livin’ Easy” uit en speelde op Oerol, deed mee aan de Popronde en tourde samen met Douwe Bob langs de grote zalen van Nederland. Zijn succesvolle reeks shows tijdens Eurosonic/Noorderslag en optreden in De Wereld Draait Door luidde het jaar 2017 alvast goed in.