The Cool Quest - Simplon

The Cool Quest

+ Crazy Daze

Za 27 Februari 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €11,- Deur: €12,- Genre: Hiphop / Pop
Koop tickets
Links

Het gaat hard met de heren en dame van The Cool Quest. In 2014 bracht de band het debuutalbum ‘Funkin’ Badass’ uit met daarop de single ‘Shine’. Dit zorgde voor een doorbraak bij landelijke radio en TV stations. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stond meerdere weken op de playlist bij 3FM en Radio 6 en was vier keer te gast bij DWDD. 

Met een eigenzinnige mix van soulvolle jazz en funky hiphop verrast The Cool Quest menig muziekliefhebber. Alle aandacht zorgde voor een volle agenda in 2015 met in totaal maar liefst 120 shows in binnen- en buitenland! Dit heeft de live reputatie van de band alleen maar versterkt. In 2016 is het tijd voor een nieuwe stap, dit gaat gepaard met een energieke doorgegroeide sound. Ze laten dit graag horen met een nieuwe show, single en EP in het voorjaar. Afgelopen jaar gaven ze al een geweldige show in Simplon, nu komen ze dat dunnetjes overdoen!

Support komt deze avond van de Zwolse RnB/Soul band Crazy Daze. De vier heren en dame maken muziek vanuit hun tenen en combineren old school hip-hop grooves met strakke lagen synthesizers, Rhodes en Hammond. Deze moddervette basis wordt aangevuld met virtuoze sax lijnen en sexy melodieën die de zangeres vol overtuiging weet te brengen. Invloeden van Jill Scott, The Robert Glasper Experiment en D’angelo zijn dan ook duidelijk terug te horen in de eigenwijze sound.