TAPE TOY - Simplon

TAPE TOY

+ Stella

Za 28 Mei 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €11,- Genre: Indie / Rock
Koop tickets
Links

TAPE TOY is gek en gek is goed. Deze band gaat lekker zijn eigen gang en heeft niet de drang om hip te moeten zijn. Met hun springerige muziek van harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen zal TAPE TOY je meenemen in een te gekke show vol energie.

Deze indie rock talenten zijn bij elkaar gezet tijdens een schoolproject in 2017 aan het Conservatorium van Amsterdam. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij het Nederlandse publiek. Kort na de start van de band wonnen ze de Amsterdamse Popprijs en deden ze vele shows tijdens het rondreizende festival de Popronde. Ze mochten spelen op Eurosonic Noorderslag en werden verkozen tot 3FM Talent. TAPE TOY zet graag de boel op stelten, maar op hun debuutalbum ‘Honey, WTF’ (2022) is ook meer diepgang te horen. Op zaterdag 28 mei komen ze laten zien hoe dat live eruit ziet in onze bovenzaal!

Support komt deze avond van Stella. Stella sleept je mee door haar melancholische wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachtes. Sobere popliedjes die een donker randje hebben met inspiraties als No Doubt, Big Thief en Smashing Pumpkins. De Amsterdamse band maakt soft grunge en brengen de 90’s naar het nu. Ze brachten 2 singles uit, die goed werden opgepikt en werden door 3voor12 geselecteerd als Popronde Talent!