Tape Toy + Garcia-Garcia - Simplon

Tape Toy + Garcia-Garcia

Simplon UP

Do 12 April 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Bubble Grunge / Indie Pop / Alt.Country
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Tape Toy is de kersverse muziekbaby van Conservatorium Amsterdam. De school gooide Roos, Wesley, Maurice en Marc op een hoopje en hieruit ontstonden catchy popsongs met 90’s rock invloeden, harde gitaren en af en toe een synthesizer. De band krijgt het voor elkaar om klein en kwetsbaar te spelen en het volgende moment vliegen de gitaren je om de oren. Hun interessante songs over schildpadden en suïcidale duiven geven je achteraf ook nog iets om over na te denken. Terwijl Amsterdam nog bijkomt van de bevalling, raast Tape Toy door het land om podia op z’n kop te zetten, deze avond in Simplon! En: toeval of niet? De website van Tape Toy is gehuld in babyblauw en -roze.

De indie pop/alt.countryband Garcia-Garcia uit Groningen staat Tape Toy bij deze avond. Het schijnt dat de band is vernoemd naar de voetballer Gonzalo Manuel García García, die nog bij FC heeft staan ploeteren op de Nederlandse velden. De band bestaat rond singer-songwriter Maaike Borst. De oorspronkelijke bezetting bestond uit vier dames waarvan bassiste en tweede stem Els Werkman nog een van de originele bandleden is. Aangevuld met drummer Marinus de Lange en na enige wisselingen in het al meer dan 10 jarige bestaan is Jochem Schouten als gitarist aangeschoven. Garcia-Garcia maakt gerekte nummers bestaande uit een mix van indiepop en alt.country, ze maken echter zo nu en dan een uitstapje naar exotischer geluid.