SX - Simplon

SX

+ A/T/O/S

Vr 18 November 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €11,- Deur: €12,- Genre: Indie / Electronic
Koop tickets
Links

De Belgische indiepopgroep SX was in 2011 opeens daar met de hit ‘Black Video’, een magnetisch nummer dat langzaam maar zeker de charts in werd gezogen. Het debuutalbum ‘Arche’ werd een jaar later in België bekroond met een gouden plaat en er volgde een uitverkochte clubtour. Het bracht het muzikale duo naar Pukkelpop en Rock Werchter en ook toonaangevende bands als Yeasayer en Vampire Weekend namen SX maar al te graag mee op tour.

Met hun meeslepende, betoverende geluid creëren Benjamin Desmet en Stefanie Callebaut een eigen universum. Op de nieuwe EP ‘Alpha’ brengen ze met klasse doordrongen elektronica, intense abstracte percussie en diepe, krachtige vocals. Uitermate geschikt voor liefhebbers van The xx en Poliça. Over alles wordt tot in de kleinste details nagedacht, de productie, het artwork, de videoclips en zelfs de kleding die Callebaut op het podium draagt is zelf ontworpen. Dit alles om ook de show van SX tot een bijzondere totaalervaring te maken. Eentje om niet te missen dus!

Onze zuiderburen A/T/O/S (A Taste Of Struggle) is een Belgisch duo dat in 2013 met hun eerste album ‘A/T/O/S’ op de proppen kwam. Met meezwepende beats en dromerige, diepe teksten weten zij een unieke sound te leveren. Een combinatie tussen electronica, zware percussie en een dijk van een stem die je toch zeker doet hopen op meer! En dat ‘meer’ is onderweg, want in november levert het duo hun tweede album op.