Sunday Kids - Simplon

Sunday Kids

+ The Monroes

Vr 18 December 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 22:00 uur Aanvang: 21:15 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Rock
Koop tickets
Links

Hoewel de bandnaam anders doet vermoeden, zijn de leden van de Amsterdamse rockband Sunday Kids beslist geen zondagskinderen. Stoere mannen zijn het, met baarden, tatoeages en haar op de borst. Precies zoals je mag verwachten van een band die zich laat inspireren door de Amerikaanse popmuziek uit de sixties en seventies, maar ook oor heeft voor de zompige bluesy rock van The Black Keys, Kings of Leon en Black Rebel Motorcycle Club.

Opgericht in 2013 beleefde de band een vliegende start. Een debuutalbum, Engelse tour, veel shows bij de Popronde en optreden bij De Wereld Draait Door. Op 16 oktober verschijnt alweer het tweede album ‘Sweet One’ via Suburban Records. De eerste single ‘Along The Way’ zit onder de tv reclame van Grolsch Kornuit klinkt het merendeel van de Nederlandse bevolking vast en zeker al bekend in de oren. Live brengt de band rauwe muziek met soul, gespeeld door mannen met opgestroopte mouwen, eelt op de vingers en zweet op het voorhoofd. Niet lullen, maar spelen. Precies zoals we gewend zijn in het hoge noorden, waar de vier elkaar leerden kennen, alvorens elkaar jaren later in Amsterdam weer tegen het lijf te lopen. En daar zij we blij om, want dat wordt deze avond volop genieten van een portie rock ’n roll!

Support komt van de Groningse garagepop band The Monroes. Op dit moment is het viertal druk bezig met hun derde plaat, die ze opnemen in hun eigen studio. Deze avond zullen ze dan ook veel van dat nieuwe repertoire ten gehore brengen. De nieuwe nummers gaan naar verluid weer wat meer richting de garagerock, maar ook een vleugje countryrock en bubblegum schijnen ingemiddels doorgesijpeld te zijn in het veelzijdige geluid van dit eigenwijze gitaarbandje.