Sue The Night - Simplon

Sue The Night

+ Alumna

Vr 11 December 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €11,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

Als een lopend vuurtje verovert Sue The Night de harten van muziekliefhebbers in Nederland. De 6-koppige band rondom de energieke frontvrouw Suus de Groot kwam eind 2014 met een aantal singles en dat zorgde gelijk voor aandacht op radio en televisie. Radiozender 3FM bestempelde de band tot Serious Talent en benoemde single ‘The Whale’ tot 3FM Megahit. Sinds het verschijnen van debuutalbum ‘Mosaic’ in januari 2015 is Sue the Night in een stroomversnelling geraakt. 

Met bijna 40 shows op de teller kan Sue the Night het festivalseizoen met een gerust hart afsluiten. Hoogtepunten van de afgelopen maanden zijn optredens op de Zwarte Cross, Best Kept Secret, Dauwpop en de Beschaving. Het succesvolle festivalseizoen wordt gevierd met de nieuwe single ‘Look Forward’ waarvoor filmmaker Michiel Zwart (edtiem.nl), die de band het hele festivalseizoen volgde, een bijzondere videocollage maakte. Vanaf nu is Sue the Night weer aan het werk met nieuw materiaal, waar we begin 2016 meer van zullen horen. Om het drukke jaar nu eerst goed af te sluiten volgt er een kleine clubtour langs slechts drie zalen, waaronder Simplon. 

Support komt deze avond van de Haagse indie/dreampop band Alumna. De band rondom singer-songwriter Diede Oosterveen brengt verschillende elementen uit kunst en muziek samen. Inspiratie komt van acts als Beach House, The xx en The Shins. Vorig jaar kwam het debuutalbum ‘ENTER’ uit op vinyl.