Subterranean Street Society + The Scorpion Trail - Simplon

Subterranean Street Society + The Scorpion Trail

Do 19 September 2019
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Rock / Blues
Koop tickets
Links

Louis Puggaard-Müller zijn verhaal lijkt bijna te romantisch om waar te zijn, alleen het is toch écht geen film maar realiteit. De van origine straatmuzikant vertrok in 2015, na jaren nomadisch geleefd te hebben, vanuit geboorteland Denemarken naar Amsterdam om zich volledig op de muziek te richten. Tijdens zijn trektocht door Europa speelde hij her en der en zo vond hij de inspiratie voor zijn album ‘I’ll Leave Me Before You Do’, die het volgende jaar uitkwam onder zijn nieuwe bandnaam Subterranean Street Society. Nadat Louis’ muziek werd opgepikt door o.a. Pauw en de VPRO, is hij eigenlijk best wel befaamd geworden, maar hij is en blijft een echte straatmuzikant. En de inspiratie die hij haalde uit zijn nomadische bestaan is duidelijk te horen.

Net als de straat bruist de muziek van Subterranean Street Society van bijzondere verhalen, zowel zwoel als treurig, over luie liefde, keuzes maken en ronddwalen zonder een vaste stek te hebben. Daarnaast steekt zijn muziek letterlijk en figuurlijk de grenzen over. Verwacht een beetje blues, een beetje folk, een beetje rock-n-roll, een beetje luid, een beetje zacht, maar vooral een overdosis gevoel. Vergelijkbare bands? Pff, daar doet Subterranean Street Society niet aan. Ze stonden afgelopen november ook al in Simplon, maar de reis is nog lang niet ten einde. Tijd voor een nieuw seizoen Simplon UP en tijd voor het nieuwe hoofdstuk van Subterranean Street Society.

Vers uit de oefenruimte, nieuw in Groningen, The Scorpion Trail. De band is bezig om hun debuut EP ‘Gunwork’ op te nemen in Twang Wolf studio met Hans Hannemann. Verwacht laidback rock&roll voor op de highway. Inluisteren? Dat gaat niet! Deze band is zo gloednieuw, dat er online nog geen muziek te vinden is. Kom het checken bij UP!