Stakbabber + Philo & Gunge - Simplon

Stakbabber + Philo & Gunge

Simplon UP

Do 6 Februari 2020
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Postpunk
Koop tickets
Links

Postpunkband Stakbabber komt weer bij UP spelen! Met hun tweede album verbinden ze in tien nummers het heden met het verleden. Dat ze trouwens het album geen titel hebben gegeven was een weloverwogen keuze, zegt Mick. “We bleven er omheen draaien, tot ik besloot om de titel geheel weg te laten. Dat was een opluchting! Nu kan iedereen zelf een gevoel krijgen bij de nummers, en er misschien eentje uithalen die voor hem of haar het album representeert.” Lekker toch? Waarom moeten we tegenwoordig altijd een titel verzinnen voor een album?

En even over de betekenis van de bandnaam, ze houden het zelf op een soort anagram van backstabber. En backstabber, dat linkt dan aan de bandtraditie om ieder lid dat niet op tijd op een afspraak verschijnt genadeloos te fileren.

Philo & Gunge is no-nonsense. De stoner/grunge achtige vibe biedt een lekkere kijk in de alternatieve rock. Hun rauwe nummers zijn opgenomen met oude microfoons, roestige drums en een bijna uit elkaar gevallen laptop. Dit past perfect bij de sound die de bedreven Groningers maken.