Staatseinde + Het Voorprogramma - Simplon

Staatseinde + Het Voorprogramma

Simplon UP

Do 15 November 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Electro / Wave / Pop
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links
Deze avond verwelkomen we Neerlands meest Duitse band. Met zo’n karakter is het geen verrassing dat er meer shows worden gegeven bij de oosterburen dan op eigen bodem. Gewapend met de afkondiging van de staat omschrijft Staatseinde zichzelf als ‘Neue Welle 2.0’. Voor wie er niet mee bekend is: hier wordt naar de Duitse muziekstroming verwezen, waarin post-punk en new-wave eind jaren zeventig de toon voerde. Mocht je nog steeds Wikipediaraad nodig hebben denk dan aan D.A.F. of Kraftwerk.
Neue Welle 2.0 is reeds een verouderde term omdat de heren recent zijn gegroeid van een duo naar een trio. Dit is goed nieuws, want het zou zomaar eens kunnen betekenen dat er melodica‘s op het podium gaan verschijnen! Na een veelvoud aan remixes en enkele releases verscheen vorig jaar de eerste EP Neue Zyklus. Ook dit jaar zit Staatseinde niet stil en kwam in april de Crazy Earthlings Collab Tape # 1 uit. Er valt dus voldoende te luisteren, en iedere liefhebber van synth en electronica zien we graag 15 November. Beluister ook onderstaand bescheiden hitje om alvast warm te draaien. Tot dan.
Een nieuwe show, een nieuw voorprogramma. Ze wilden eigenlijk opwachting maken met Nederlandse New Wave, maar na het beluisteren van Staatseinde besloten ze dit toch maar aan hen over te laten. In plaats daarvan waagt het voorprogramma zich aan Electro. Van die dansbare die ook kan worden geluisterd zonder pasjes. Wat jij wil. Het voorprogramma wil enkel behagen, en je lekker warmdraaien voor de main act, ditmaal met Electro bangers voor de Trump-era. In dit noodlijdende tijdperk verschuilen zij zich achter de 808. Deze klassieke drumsound zal de steun en toeverlaat, de onmisbare ruggengraat en broodnodige dreun voor dit optreden vormen. Wat kan er nog mis gaan? Wat? Hou je niet van Electro? Als je toch komt krijg je je eerste biertje van hen.