St. Solaire + Banner. - Simplon

St. Solaire + Banner.

Vr 11 November 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €12,50 Genre: Indie / Rock
Koop tickets
Links

Deze avond slaan de bands St. Solaire en Banner. hun handen ineen voor dubbele portie dromerige indie.

St. Solaire
Het alternatieve rock en bruisende indiepop geluid van St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Invloeden haalt de band uit acts als Bon Iver, Radiohead en the War On Drugs, waaruit het zijn eigen geluid heeft gedistilleerd. Het muzikale palet vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussie vormt zich rondom de breekbare vocalen van Geert van Emden. Dat geluid is bijvoorbeeld te horen op de band zijn geprezen singles ‘Running’ en ‘Morning Sun’.

De band bracht het in april 2021 zijn debuutalbum you=me uit. Liveshows op festivals als Where the Wild Things Are en Motel Mozaïque deed de band onderscheiden als één van Nederland’s grootste muzikale beloftes. Met een nieuw album in aantocht, wordt het hoog tijd om Simplon te verwelkomen in het wijdse, melodieuze geluid van St. Solaire.

Banner.
Songwriter Banner. heeft in de afgelopen twee jaar een onmiskenbare handtekening voor zichzelf gecreëerd met zijn dromerige indiefolk. Zijn geluid doet denken aan grootheden als Nick Mulvey, Ben Howard en John Martyn. Hij bracht tot dusver twee EP’s uit, wat ruim een miljoen streams opleverde. Sinds de release van zijn debuutsingle Compass in 2017, is hij niet meer weg te denken uit Spotify playlists.

Als support van onder andere Villagers, Newton Faulkner, Rhys Lewis en Tame Impala-drummer Julien Barbagallo heeft de songwriter langs diverse Europese popzalen getourd. Vanavond komt hij Simplon verwarmen met zijn explosieve liveband.