Springveer + De Stekkers - Simplon

Springveer + De Stekkers

Simplon UP

Do 13 September 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Garage Punk
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Voor een scheurend kabelige sound zit je bij UP wederom aan de juiste bel te trekken! Een driekoppige formatie met een haat/liefde relatie tegenover Chinees eten, Landerbräu en Opeldealers, en die onder de naam ‘Springveer’ vaart, mag ons voorzien van een turbulent programma. Bekend als een Noise- en Krautrock inspired future dadrock band,  brengt Springveer elke keer iets verrassends met zich mee. Met maar 1 van de bandleden die in het bezit is van zijn eigen instrument kan het met deze gasten alle kanten op waaien. Ze scharen zich tussen bands zoals The Jesus and Mary Chain, Neu! en Preoccupations met hun kenmerkende sound.

Waar de ene keer de afkeer is voor Landerbraü en het de andere keer weer voor de wind gaat is en blijft nog een mysterie. Het voor jezelf uitzoeken lijkt ons het beste. Overweeg de afhaalchinees, maar blijf op je hoede. Met Springveer is elke gig een zegening en wij kunnen niet wachten tot zij hun kunstje hier komen vertonen. Knal die Opel de stoeprand op en haast je omhoog naar UP met Springveer op 13 september.

“Primitive budget rock, with a raw punch of surf” uit Eindhovuh! Nouja, zo primitief zijn De Stekkers niet want de stekker is vooruitstrevender dan ‘vergeten’ groenten.

Verder beschrijven ze hun eigen muziek als organtronic garage punk en dat doet vermoeden dat het orgeltje centraal staat, en jawel! Krek, zo ist. Als je net nog zat te twijfelen of je er een lekker rustig avondje van moest maken door eigenhandig een slakkenrace op te zetten in je achtertuin, dan moet je nu even omschakelen want de Stekkers rammen hard. Het tempo zit er lekker in en met een albumtitel als ‘Trash We Can’ weet je zeker dat je je gesteven overhemd beter thuis kunt laten. De band heeft bij wijze van gimmick allemaal een 3dbril op dus als je die nog in een oude DVD hebt zitten, neem hem mee.