Splendid - Simplon

Splendid

+ Tumbleweed

Vr 9 November 2018
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €15,- Genre: Pop / Reggae
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
uitverkocht
Links

Dit concert is volledig uitverkocht, er is geen deurverkoop.

De Haagse formatie Splendid is dit jaar 16 jaar geworden en komt met hun ‘Sweet 16’ tour naar Simplon! Splendid is een graag geziene gast op de festivals, maar ook in de clubs. De band is al jaren een bekende speler in Europa. Hun vrolijke popmuziek met invloeden uit de reggae en hiphopscene staat garant voor energieke optredens met een zomerse vibe. Dat is niet zo gek, want sinds 2001 is de elfkoppige formatie al actief in de Nederlandse surf en reggae scene.

Dit jaar komt Splendid met hun zevende album ‘Seven Kings’. Dit album heeft liedjes die vaak onbezorgd en rauw klinken. De nadruk ligt op sterke nummers, muzikaliteit en vakmanschap. ‘Sun Comes Up’ is de eerste single van het nieuwe album, een onvervalste Splendid track die de belofte zeker waar maakt. Het is altijd feest tijdens de live shows, dus kom en dans mee op de verassende combinaties van pop, reggae en hiphop!

De support wordt geleverd door Tumbleweed. Door de kracht van pakkende synths, ouderwetse breaks, kleurrijke sounds en de typerende 80’s/90’s crate digging era te combineren, weet deze band een unieke sound neer te zetten die het beste omschreven kan worden als vintage pop.