Splendid - Simplon

Splendid

+ Miles O’Brien

Vr 17 Februari 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €20,- Genre: Hiphop / Pop / Reggae
Koop tickets
Links

Sweet & sexy sounds en al twintig jaar hofleverancier van zonneschijn uit je speakers. De Haagse reggaeband Splendid mept je vakkundig door alle hoeken van de muzikale ring. Voetenwerk in check, dans dan mee op de duizelingwekkende combinaties van pop, reggae en hiphop die je steeds weer verrassen. Een zonnige sound, die de band ook wel Rocksteady Sunshine noemt. Na een succesvolle show in 2018 keren ze terug om je ook in 2023 met nieuwe tracks te doen losgaan. Naast het eerder dit jaar gereleasede ‘Push’, zullen ook oude bekenden als ‘Again’ en ‘The Beach’ langskomen.

Splendid, opgericht in 2001, is al jaren een bekende speler in Europa. Hun liveshows zijn een ervaring waar de vonken van af spatten! Frontman Patrick Schmitz zweept het publiek op tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan. Strik je veters, tape je slippers aan je voeten, wie niet danst is af!

Miles O’Brien is een songwriter uit de stad achter de duinen. Door middel van zijn muziek probeert hij erachter te komen wat het betekent om volwassen te worden. Op zijn zestiende begon hij met het schrijven van zijn eigen nummers en al snel nam dit zijn leven over.