Souls Of Mischief - Simplon

Homebase presents:
Souls Of Mischief

+ BreakBeat Lou + The Architect

Zo 24 Juni 2018
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €19,- Deur: €21,- Genre: Hiphop
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Een van de meest bekende groepen uit de golden age van hiphop, Souls of Mischief uit Oakland Californië, wordt door Homebase naar Groningen gehaald! Deze groep is een deel van het hiphop collectief Hieroglyphics en bestaat uit de leden A-Plus, Opio, Phesto, en Tajai. Het veelgeprezen debuutalbum ’93 Til Infinity’ bestaat 25 jaar en dat komt de groep met een speciale tour bij ons vieren!

’93 ‘Til Infinity’ heeft #17 in de top R&B/Hip Hop album chart gestaan en #85 in de Billboard 200. Het was een groot succes door de laid-back vibe en frisse sound dat doet denken aan de zonnige urban straten van Oakland. Souls Of Mischief heeft sinds 1993 door het uitbrengen van vijf albums veel invloed gehad op de muziekstijl, kledingstijl en teksten in hiphop/popmuziek. Kanye West, Just Blaze, P-Diddy en Big Sean hebben o.a. laten weten dat ze beïnvloed zijn door de groep. In 2014 heeft Souls of Mischief hun laatste album ‘There Is Only Now’ uitgebracht, geproduceerd door Adrian Younge en featuring Snoop Dogg, Busta Rhymes en Ali Shaheed Muhammad. Zelf zijn wij in ieder geval erg hyped over het feit dat deze groep hier in Simplon een show komt neerzetten!

Één van de special guests op deze avond is BreakBeat Lou. Louis Flores a.k.a BreakBeat Lou is een legende in de muziek / entertainment industrie. Samen met Lenny Roberts heeft hij ‘Ultimate Breaks and Beats, gecreëerd, dit is een serie van baanbrekende breakbeat records en het wordt gezien als een bijbel voor beat makers en hiphop fans. Legendes in de hiphop scene zoals Pete Rock, Dr. Dre en J Dilla. hebben zijn legendarische Breaks en Beats gesampled. Ook leuk om te weten: drum en bass is direct afgeleid van de Ultimate Breaks and Beats collectie. Kortom, BreakBeat Lou heeft veel ervaring en is gerespecteerd in de industrie en zijn contributie aan de muziek industrie blijft waarschijnlijk nog lang van belang.

De legendarische Bay Area hiphop producer The Architect komt een live beat set doen als tweede special guest. Hij maakte deel uit van de ‘Homeliss Derilex’ en is hoofd producer voor de Executive Lounge. Verwacht iconische beats van kwaliteit!