sor - Simplon

sor

+ Dashaeno

Vr 14 Oktober 2022
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €17,- Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

Eén van Nederlands grootste muzikale beloftes is sor, die naast rappen en zingen ook nog eens kan componeren en produceren. Hij schrijft, is beatmaker en een van de creatieve breinen achter de Amsterdamse hiphopgroep Black Acid. Met zijn muziek brengt hij de werelden van klassieke muziek en hiphop dichterbij elkaar, waarbij hij niet bang is om ze te laten clashen.

In februari 2018 kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem dwong om nog creatiever te moeten werken. Momenteel kijkt sor positief vooruit en maakt hij muziek door het gebruik van zijn piano en synthesizers, subpad (rugzak met bas) en zijn gehoorapparaat Phonak. Inmiddels verschijnt hij op verschillende werken als producer of featuring artist en heeft hij twee projecten uitgebracht in samenwerking met Top Notch/Noah’s Ark en bij publishing BMG Music.

Begin 2022 won hij het tv-programma ‘Maestro’ (gemiddeld 2,2 miljoen kijkers) en dat zette hem landelijk op de kaart. Na twee succesvolle EP’s ‘Phonak’ en ‘Professor’ bereidt sor zich nu voor op het tweede en derde deel van zijn debuutalbum ‘Bae Doven’, waarvan het eerste deel al online staat. Op vrijdag 14 oktober hoor je deze nieuwe nummers in de grote zaal van Simplon!

Support is er van Dashaeno. Bekend werd hij met het hiphop collectief Black Acid die met haar door trap en alternatieve punk geïnspireerde sound al gauw menig zaal in een kolkende moshpit veranderde. Solo maakt hij meer volwassen muziek uit zijn gevoel. Hij releasete hij al meerdere singles waarhij hij het tot artiest tot de week bij FunX schopte. Therapeutisch en inspirerend, dat wordt deze show van Dashaeno zeker!