Sophie Straat - Simplon

Sophie Straat

+ Max Hell

Vr 22 April 2022
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Ze staat inmiddels al bekend als de koningin van de principiële smartlap. Sophie Straat zingt haar klassieke levensliederen vol met teksten over actuele thema’s als seksisme, racisme en woningnood, en won een felbegeerde Edison voor haar debuutalbum ‘T is niet mijn schuld’. Na shows op Noorderslag, Noorderzon en Vicefest, komt Sophie Straat in 2022 voor haar eerste clubshow naar Groningen!

De Nederlandse volkszangeres groeide eind jaren ’90 op in de voormalige, maar inmiddels gegentrificeerde volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Ook heeft ze kritiek, zoals ze samen met Goldband laat horen op de single ‘Tweede Kamer’. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk.

Als supportact komt Max Hell mee naar Groningen. Hij neemt al een paar jaar zelfgeschreven liedjes op in zijn slaapkamer in Amsterdam-Noord. In 2021 begon hij die liedjes op te voeren met oude en nieuwe vrienden. De muziek van Hell is geïnspireerd door David Bowie en heeft live een punkachtig randje.


Dit concert is vanwege het coronavirus verplaatst van 4 maart naar 22 april 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.