Sophia - Simplon

Sophia

+ Mellie

Za 16 December 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,50 Genre: Pop
Koop tickets
Links

Sophia wil de wereld veroveren! En dat doet ze met haar prachtig heldere stem en Engelstalige singer/songwriterliedjes in een popjasje met een goede hook. Tot haar invloeden benoemt de zangeres Taylor Swift, Billie Eilish, Harry Styles, Fleetwood Mac en Noah Cyrus.

Toen de zangeres voor haar twaalfde verjaardag een kijkje mocht nemen in een heuse geluidsstudio van producer Arno Krabman (Miss Montreal, Snelle, Roxeanne Hazes), was er geen weg meer terug. De twee hielden contact, Sophia leerde zichzelf thuis in haar tienerkamer liedjes schrijven en opnemen, en stuurde het resultaat regelmatig door. Het eerste vruchtbare resultaat van hun samenwerking werd ‘Alaska,’ het originele nummer dat heel Nederland in 2020 te horen kreeg in de finale van The Voice of Holland, die ze op 17-jarige leeftijd won.

Nu, drie jaar later, heeft Sophia het gevoel dat ze nu écht is begonnen: ze heeft een plan, een missie, en kan niet wachten op elke volgende fase. Na het schrijven van vele liedjes, zowel voor haarzelf als voor artiesten als Nicky Romero en Bibi Breijman én zelfs Kinderen voor Kinderen, gaat ze na de release van haar bejubelde single ‘Midnight‘ in het najaar op tour. Tijd om Simplon helemaal in te pakken!

Support is er van Mellie! Mellie is een dynamische en getalenteerde singer/songwriter. Haar passie voor muziek begon al op een vroege leeftijd. Als kind droomde zij ervan om astronaut of muzikant te worden. Toen het op een gegeven moment duidelijk werd dat astronaut worden niet voor haar in de sterren stond geschreven, richtte zij haar energie op het worden van haar eigen ster. In de kelder van haar ouderlijk huis bouwde zij een studio waar zij zichzelf heeft leren zingen en produceren. Mellie’s eerste single: ‘Some Days Just Suck,’ werd nationaal regulier afgespeeld. Ook kwam deze in verschillende internationale playlists te staan zoals ‘Fresh Pop‘ en ‘Fresh Finds Pop.’ Met behulp van een krachtige december wind komt zij met haar nieuwe nummer ‘Chills‘ niet alleen de wereld, maar ook Simplon veroveren!