Sophia - Simplon

Sophia

Za 16 December 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,50 Genre: Pop
Koop tickets
Links

Sophia wil de wereld veroveren! En dat doet ze met haar prachtig heldere stem en Engelstalige singer/songwriterliedjes in een popjasje met een goede hook. Tot haar invloeden benoemt de zangeres Taylor Swift, Billie Eilish, Harry Styles, Fleetwood Mac en Noah Cyrus.

Toen de zangeres voor haar twaalfde verjaardag een kijkje mocht nemen in een heuse geluidsstudio van producer Arno Krabman (Miss Montreal, Snelle, Roxeanne Hazes), was er geen weg meer terug. De twee hielden contact, Sophia leerde zichzelf thuis in haar tienerkamer liedjes schrijven en opnemen, en stuurde het resultaat regelmatig door. Het eerste vruchtbare resultaat van hun samenwerking werd Alaska, het originele nummer dat heel Nederland in 2020 te horen kreeg in de finale van The Voice of Holland, die ze op 17-jarige leeftijd won.

Nu, drie jaar later, heeft Sophia het gevoel dat ze nu écht is begonnen: ze heeft een plan, een missie, en kan niet wachten op elke volgende fase. Na het schrijven van vele liedjes, zowel voor haarzelf als voor artiesten als Nicky Romero en Bibi Breijman én zelfs Kinderen voor Kinderen, gaat ze na de release van haar bejubelde single ‘Midnight’ in het najaar op tour. Tijd om Simplon helemaal in te pakken!