Son of Chi & Arthur Flink + Ario - Simplon

Club Simplon Ambient:
Son of Chi & Arthur Flink + Ario

Wo 22 Juni 2022
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 00:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Genre: Ambient
Koop tickets
Links

Waan je in een sfeervolle, dromerige omgeving tijdens onze ambient avond! Je neemt plaats op een kleedje of kussentje, onze zaal wordt sfeervol aangekleed en daarbij hebben we toffe acts uitgenodigd voor een aantal live-sets.

Headliner deze avond is Son of Chi (Hanyo van Oosterom), de ene helft en oprichter van The Chi Factory. Opgericht in de jaren ’80 door Jacobus Derwort en Hanyo van Oosterom waren ze een van de eerste bands in Europa die live ambient maakten op een podium. Hun geluid ontstond via veldopnamen en een mysterieuze meditatie in een grot op het Griekse eiland Patmos. De eerste ambient cassette ‘The Original Recordings’ werd opgenomen in 1983 en in februari 2016 heeft het Britse invloedrijke label Astral Industries het ontdekt en opnieuw uitgebracht. Voor deze avond hebben we het genoegen om Son of Chi samen met Arthur Flink te verwelkomen om op een hele hoop instrumenten een live-set ten gehore te brengen. In juni brengen ze samen een album uit, wat net als de show, een tribute wordt aan Jon Hassell.

De tweede naam voor deze avond is ook afkomstig van Astral Industries, namelijk labelbaas en oprichter Ario. Hij zal de avond afsluiten met een dj-set.

Support komt deze avond van Zensor en Toucan Coma. Zensor verkent de electronische luistermuziek en speelt live met organische en modulaire synthesizers, gemanipuleerde field recording en circuit bending. Toucan Coma maakt psychedelische ambient muziek die je meeneemt op een trip door het broeierige regenwoud vol geautotunede vogels en synthetische zonneschijn.

Line-up (live)
Son of Chi & Arthur Flink (Astral Industries)
Ario (Astral Industries)