Someone - Simplon

Someone

Vr 26 Mei 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €13,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

Someone is de artiestennaam van componist/muzikant/beeldend kunstenaar Tessa Rose Jackson. Als Someone brengt ze muziek en kunst uit, op zoek naar nieuwe manieren om de twee waar mogelijk samen te smelten. In 2020 bundelde ze het beste van haar twee EP’s, plus vier nieuwe nummers, in Orbit II; een album over de samenleving en omgaan met de wereld waarin we nu leven, met een klein beetje existentiële zorgen over de toekomst.

Toen haalde de toekomst ons allemaal in. Tijdens de COVID-periode merkte Someone dat ze non-stop muziek aan het schrijven was, want dat is waar ze automatisch naar toe neigt.
De nummers die naar voren kwamen waren intiemer, akoestisch, zacht filmisch, met fluweel omzoomd. “Het is bijna als therapie,” zegt Tessa, “ik wil mezelf kalmeren en geruststellen en dat soort intimiteit hebben.” Ze zocht contact met vrienden en oude bekenden terwijl ze de nummers op tape zette. Ze vroeg hen om bij te dragen aan de plaat, alsof ze de banden wilde behouden tijdens de lockdown. Daarop stuitte ze op een warm, melodieus geluid die lijkt op een futuristische Joni Mitchell. Hieruit kwam haar recentste album Shapeshifter. Met een door jaren zeventig folk geïnspireerde sound werd het album goed ontvangen in binnen- en buitenland.

Someone staat nu al in de startblokken voor haar nieuwe plaat Owls, die op 3 februari 2023 uitkomt. Ze wil nooit in herhaling vallen en dus heeft ook de aankomende plaat een nieuw geluid. Een dromerige wereld met zijdezachte, bijna hypnotiserende vocalen die gecombineerd worden met hardere beats en sprankelende synthesizers. Nog steeds intiem en rustgevend, maar op andere momenten ook poppy en extatisch. Someone neemt haar publiek mee op reis. Op het podium wordt ze met haar 6-koppige band omringd door een door haarzelf ontworpen visuele wereld die herinneringen oproept aan een David Lynch-achtige wereld vol schaduwen en geheimen.