Sofie Letitre - Simplon

Sofie Letitre

Vr 11 December 2015
Waar: Kleine zaal Open: 22:00 - 23:00 uur Aanvang: 22:30 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Electronic
Koop tickets
Links

Het contrast tussen imperfectie en perfectie, mens en machine, kwetsbaarheid en onkwetsbaarheid, dat is waar de muziek van Sofie Letitre over gaat. Hoewel de van oorsprong Groningse muzikante debuteerde met een album waarop de akoestische gitaar vooral de boventoon voerde, horen we anno 2015 een heel ander geluid.

Na al wat met elektronische invloeden geëxperimenteerd te hebben, besloot Letitre deze richting verder te onderzoeken. Samen met vaste producer en bandlid Ferdy van der Singel ging de zangeres de samenwerking aan met Thijs de Vlieger (Noisia). Op 21 september verschijnt het resultaat hiervan in de vorm van de EP ‘Uncanny Valley’. Zoals we op single ‘Bare’ al kunnen horen, zorgt het voor een unieke combinatie tussen donkere popmuziek en elektronische sounds. Zie Letitre als het boze zusje van Massive Attack, maar ook met de diepte en intensiteit van James Blake.

3voor12 (maart 2015)Met deze nieuwe uitdagende sound blijft haar onmiskenbare stemgeluid overeind. Lef heeft ze in ieder geval wel, om het zo maar ineens over een andere boeg te gooien en daar mag best waardering voor uitgesproken worden.”