Sofie Letitre - Simplon

Sofie Letitre

+ F.U.N.C. + TMSV & more

Vr 9 December 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 03:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Electronic
Koop tickets
Links

Voor haar EP ‘Uncanny Valley’ ging Sofie Letitre de samenwerking aan met vaste producer en bandlid Ferdy van der Singel en Thijs de Vlieger (NOISIA). Dit zorgde voor een unieke combinatie tussen donkere popmuziek en elektronische sounds, anders dan we gewend waren. Zoals in de richting van Massive Attack, maar ook naar de diepte en intensiteit van James Blake. In oktober dit jaar zal de tweede EP ‘Take To Heels’ verschijnen en daarmee keert ze terug naar Simplon voor een show in de grote zaal.

Inmiddels heeft Sofie Letitre kunnen rekenen op flink wat nationale en internationale aandacht. Zo werd haar muziek gedraaid door oa. Marry Ann Hobbs (BBC6), Eddy Temple Morris (XFM) en 3FM en trad ze op bij DWDD, ADE en PITCH festival. Door de fusie van de traditionele akoestische instrumenten en elektronica is haar liveshow intens en dynamisch. Dit keer versterkt door een speciaal decor waarop (audio-reactieve) visuals geprojecteerd zullen worden. Kortom, een totaal ervaring waarbij beeld, geluid en de intensiteit van Sofie’s muziek samenkomt.

Als support mag het duo F.U.N.C. de zaal opwarmen. De naam F.U.N.C. is afgeleid van de landen waar de band zijn roots heeft. Finland, Ukraine, Netherlands & Congo, lekker funky en het klopt ook nog eens. Beide bandleden hebben ouders afkomstig uit een ander land, en dit doet hun muziek ten goede. Het duo mixt hiphop, soul, r&b en future beats in elkaar tot een weerzinwekkende sound. In september kwam de band met hun eerste échte debuutsingle die door de Finse radio met open armen werd ontvangen. Nu ontvangen wij FUNC graag met open armen bij ons in Simplon!

Afterparty
Om de avond compleet te maken en nog lang na te genieten van de show hebben we samen met Sofie Letitre een afterparty vormgegeven. Ze heeft haar muzikale vriend TMSV uit Utrecht uitgenodigd, deze producer nam de afgelopen jaren een klein stapje terug om nu terug te komen met een eigen nieuwe sound. Voor zijn laatste werk heeft hij inspiratie gehaald uit jungle, grime, juke, dubstep and andere bass muziek. Verder zijn vrienden en Switch residents Node en Strano ook van de partij om jullie extra lang te voorzien van de beste beats.