Simplon UP Special - Simplon

Simplon UP Special

Avery Plains + North To The Night + The Daydream Fit

Do 3 Maart 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €5,- Genre: Postpunk / Rock

Deze Up Special heeft als thema dat deze bandjes rond de tweede week van januari allemaal in Groningen speelden. Dit had iets te maken met een te gek, jaarlijks terugkerend festival in de stad. Eurosonic Noorderslag natuurlijk. Dat is zo goed bevallen, dat we Avery Plains, North To To The Night en The Daydream Fit deze avond weer zien bij Simplon UP!

Avery Plains
We neuzen altijd wat rond op Facebook, bekijken een aantal clipjes en luisteren wat liedjes als we een bandje boeken. Op de pagina van Avery Plains stuiten we direct op een afbeelding van een griezelige spin. Voor iemand met licht arachnofobische neigingen is dit een lichte schok. Ook kwamen we deze enge spin in een van de clips tegen. Weer een lichte schok, echter van korte duur. Enigszins bang dat dit thema zich voort zou zetten, luisterden we een paar nummertjes via de site (blissfully zonder beelden). Met geen woord wordt er over spinnen gerept in het nummer ‘Smells Like Trombone’ en na twee nummers zijn we de gruwelen al snel vergeten, want jaaaa dit is vet! Noem het indienoiserock. Of niet. Wij noemen het in ieder geval goed voor je mentale gezondheid en therapeutisch voor de arachnofoben.

North To The Night
Als je je ooit hebt afgevraagd wat meeslepend nou eigenlijk betekend, dan ga je daar vanavond achter komen. ‘Verwacht lange, uitgesponnen, politieke maar donkere nummers’, zegt de biografie van North To The Night. Instrumentale postpunk/rock uit het Noorden, gemaakt door mannen die wel weten wat muziek is. Twijfel jij nog een beetje waar dit heen gaat, deze guys weten het wel. Laat je meevoeren door North To The Night, terwijl ze ingetogen beginnen en steeds meer uitpakken naar vervullend volume.

The Daydream Fit
Voor de verandering komt er eens een band niet uit het Noorden. Wel komen ze uit het Oosten en Westen om precies te zijn. By far de meest catchy nummers van deze avond, maar net als je denkt ‘jajaja ik snap dit, ik ga dit meezingen’ dan volgt er toch weer een ‘huh, nee wacht’. Dat vinden wij nou mooi. Die verbazing, dat houdt je jong en scherp. Dus met een beetje een open-mind (en gematigd alcoholgebruik) ga je hier gewoon jonger vandaan vanavond. Maar volgens ons past hier wel goed een biertje bij, dus misschien ben je gewoon een avondje wijzer straks.