Stems + Kinetophone - Simplon

Stems + Kinetophone

Simplon UP

Do 17 November 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Experimenteel klassiek
Links

Een vernieuwende, frisse klank door Simplon want Stems komt met iets nieuws voor je. Laten wij niet meteen met de eer gaan strijken. Maar dit is wel gelijk het bruggetje naar het vernieuwende: strijkers, strijkinstrumenten, strijkstokken, cello. Tadaaa! Zelf noemen ze het “String embellished art rock – cinematic compositions full of elegant darkness and delicate intensity.” Sorry dat dit opeens in het Engels is, maar er was no way dat wij ‘embellished’ goed konden vertalen. Bovendien is dit ook een uitstekend moment om te benoemen dat het trio uit Huddersfield komt. Dat ligt dus in Engeland en daar is het momenteel 18 graden en hebben ze te kampen met een luchtvochtigheid van 99%, zo vertelt Google ons. Nou dat is zeg maar gerust ‘very’ luchtvochtig. Benieuwd of dat invloed heeft op de cello….Mocht je willen weten wat het klimaat in Simplon doet met de klanken van Stems, kom dan vooral!

Hoewel Kinetophone heerlijk ouderwets klinkt, is het dus ook weer vernieuwend. Wat zij doen is echt leuk! Ze maken hedendaagse muziek bij super oude stomme films. Is het gelijk niet meer stom, haha grapje. Kinetophone verrijkt je concertervaring met stokoude beelden, terwijl ze je filmavond opleuken met live-muziek. Ha, twee in één!
Je moet natuurlijk wel iets ‘artsier’ denken dan Hans Zimmer en een stuk minder watervallerig dan Enya.
Kinetophone werkt veel aan verschillende projecten en we zijn benieuwd wat voor project zij voor Simplon UP in petto hebben.