Simon Keats + Eric Devries - Simplon

Simon Keats + Eric Devries

Za 18 Februari 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,- Genre: Singer-songwriter / Country / Americana
Koop tickets
Links

Simon Keats komt niet zomaar uit de lucht vallen. Al vanaf het begin van de jaren negentig maakt de singer/songwriter muziek. Hij staat bekend als de vaste toetsenist van The Kik, maar ook solo heeft hij een hoop goed ontvangen releases op zijn naam staan. Zijn muziek is het beste te omschrijven als indie-americana. Een reis door Amerika inspireerde het boek Mr Nobody 370. In het boek verhaalt hij zijn avontuurlijke tijd daarin, hij speelde in een Hollywoodfilm, speelde o.a. in de legendarische Rainbow Bar op de sunset strip, nam muziek op met drie verschillende producers en sliep op de bank van een excentrieke L.A. regisseur. Dat allemaal in een maand waarin net zoveel goed als helemaal fout ging. Hij speelde zelfs nog op City Hall tijdens de Occupy Wallstreet demonstraties!

Keats zijn muziek is het beste te omschrijven als indie-americana. Op zijn nieuwste album Falling Star probeert de singer/songwriter zijn vinger te leggen op de tendensen van de tijd. We leren het beest kennen waarop de tijdsgeest zich voortbeweegt.  De muzikale paden die elkaar kruisen maken dit album tot een overweldigend geheel. De zorgvuldig geschreven teksten geven je de idee dat je een muzikale roman aan het luisteren bent. Hierbij kiest hij soms voor onorthodoxe songstructuren. Hier en daar zijn sterke invloeden van indie te horen. In de verte horen we ook echo’s van Americana, vertrouwd terrein voor deze muziekavonturier. Dan blaast een zacht briesje pedal steelgitaar door het geopende venster. Met Falling Star en een flink oeuvre topsongs komt Keats een energieke, intieme show spelen in Simplon.

Eric Devries is een van Nederlands meest vooraanstaande Americana singer/songwriters. Na een pauze van zeven jaar bracht Devries zijn vierde solo-album Song & Dance Man uit. Het werd een bijna volledig akoestisch, intiem en folky album, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Alsof Engels zijn eerste taal is, schrijft hij verhalen over mensen die al wat klappen hebben geïncasseerd in het leven: over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie. De tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Een album met de nodige zelfspot.