The Sign Of Leo + The Crooked - Simplon

The Sign Of Leo + The Crooked

Simplon UP

Do 30 Maart 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Rock / Indie
Links

Sheepskin Wolves is verhinderd en wordt vervangen door The Crooked.

The Sign Of Leo
Ondanks dat de heren van The Sign Of Leo geen twintig meer zijn, valt de muziek van de Groningse band zeker niet oubollig te noemen. Ze blijven misschien nog wat onder de radar bij de serieuze muziekpers en -media, maar misstaan absoluut niet in het alternatieve Indie circuit. Zo stond het titelnummer van debuut EP ‘Fight The Tide’ weken lang in de Indie Chart van radiostation IndieXL en werd het nummer ook verkozen tot één van de beste 100 nummers van 2016.

Begin dit jaar wordt het volwaardige album ‘Fields Of Passing Time’ verwacht. Als een dwarsdoorsnee van de pophistorie smelten verschillende muziekstijlen samen met de melancholische stem van zanger Martin Erich. Eerder stond de band al op verschillende lokale festivals als Eurosonic en Preipop. Nu staan ze bij ons in Simplon UP en kunnen we een hoop nieuws van hen verwachten.

The Crooked

Een vleugje pop en een flinke dosis rock, dat is de formule van de alternatieve rockband The Crooked. Dansbare rockmuziek met nummers waarop je de heupen onmogelijk in bedwang kan houden. Je zal invloeden terug horen van Royal Republic en Foo Fighters. De krachtige rauwe zang en gitaar worden verzorgt door Niels Bremer waarover scheurende solo’s te horen zijn van Frank Bremer. Gerrit-Jan Tjoelker (bas) en Hidde Keizer (drums) vormen samen de groovende rhythm sectie.