Seewolf + The Spooks - Simplon

Seewolf + The Spooks

Simplon UP

Do 11 Januari 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Indierock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

Wil je vast opwarmen voor Eurosonic Noorderslag? Zoek niet verder en ontdek vanavond weer nieuw talent tijdens UP, te beginnen met Seewolf.

Seewolf is het Friese equivalent van het Monster van Loch Ness en steekt met vier koppen uit boven de Waddenzee. Vanuit hun studio op de Oude Bildtdijk, onder het zwiepende licht van de vuurtoren, werken de bandleden hard aan hun nieuwe EP ‘Moonwater’. Spannende, behaaglijke riffs die opbouwen naar een welluidend einde. Met de omarmende klanken die Dolf, Willem, Bram en Joop produceren, heb je geen warme choco meer nodig. Zou het Monster van Loch Ness dan ook een band zijn dat alternatieve, atmosferische pop rock met een psychedelische tint maakt? En geeft het underwater optredens op de bodem van het meer? De volgende keer een UP’je in Schotland dan maar? Er zijn zoveel vragen…

De enige vraag die ik voor nu kan beantwoorden is dat we de avond voortzetten met nog een anoniem verschijnsel uit het noorden, The Spooks. De albumhoes van hun EP ‘Friday’ doet vermoeden dat Erwin, Lieuwe, Gertjan en Jos met zijn vieren onder een grote zwarte jas onder een grote zwarte hoed het podium betreden. Ik kan dit niet beloven, maar het zou wel vet zijn. De gedreven rauwheid van The Spooks klinkt door in liedjes die verhalen over verlies, liefde, ontsnappingsdrang en vriendschap ontvouwen.