Seewolf + Kayleigh Beard - Simplon

Seewolf + Kayleigh Beard

Simplon UP

Do 21 Maart 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 00:00 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Indie Rock / Pop
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Op de Oudebildtdijk, waar ‘s nachts de vuurtoren het omliggende land verlicht, is de muziek van Seewolf ontstaan. In een achterkamer aan de Oude Bildtdijk wordt hun muziek nog op analoge wijze opgenomen. Voor Seewolf is dit de perfecte plek om muziek te maken. Deze afgelegen locatie, met haar constant veranderende landschappen heeft veel invloed op de muziek van de vier Friezen. Dolf, Willem, Bram en Joop vormen samen de rockband Seewolf. Begrippen als ‘Alternatief’, ‘Indie-rock’ of ‘Post-rock’ zijn toepasbaar op de muziek van deze mannen. Het maakt de heren echter zelf niet uit hoe we het noemen, zolang zij maar muziek kunnen maken.

Hun ruim 9 minuten durende debuutsingle “Wild Winds” werd door de 3VOOR12/Friesland-volgers afgelopen jaar bekroond met Friese song van het jaar. Dat belooft veel goeds voor 2019. “Wild Winds” is het eerste nummer van hun nieuwe Moonwater-EP, die we in maart kunnen verwachten. Nog even wachten dus!

Kayleigh Beard komt het podium van UP verblijden met haar prachtig zuivere stem. Naast het zingen maakt ze live beats met zelfgemaakte instrumenten. Een voorbeeld hiervan zijn de elektronische handschoenen, waarmee ze haar stem live kan opnemen en bewerken. Daarnaast kan ze met deze handschoenen virtuele instrumenten zoals een bas, synth of cello bespelen. Briljant toch? Op een kunstige en experimentele manier weet ze zichzelf zo te presenteren dat je je ogen niet van haar af kunt houden.

Dit alles heeft ze geleerd tijdens een master MADtech aan het Frank Mohr Instituut, hier in Groningen. Tussen de beeldende kunstenaars sprong ze er als muzikant tussen uit. Ze durft out of the box te denken en dat staat haar goed. Eerder was ze te horen in Sunnyvale (New York), Club Transmediale (Berlijn) en tijdens het Freeze Festival (Leeuwarden). Het nummer “Rainforest Light” bracht ze uit in 2016. Dit nummer gaat over een man die die eerste 9 jaar van zijn leven in een regenwoud heeft geleefd.