Scram C Baby - Simplon

Scram C Baby

+ Kinoo

Za 1 December 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Indie / Rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

De godfathers van de Nederlandse indie hebben het allemaal nog: songs, sound en soul. De stronteigenwijze Amsterdammers van Scram C Baby zijn na acht jaar terug en komen in oktober met een nieuwe plaat. Bij nieuw werk komt ook een korte tour kijken en ontvangen we de band al te graag in onze bovenzaal!

Eerst gaan we even terug in de tijd, naar 1992 om precies te zijn. In dat jaar werd Scram C Baby opgericht en bevonden ze zich een aantal jaren later tussen de eerste lichting bands van platenlabel Excelsior, samen met Daryll-Ann en Johan. Met hun pakkende en korte tracks was Scram C Baby jarenlang een van de coolste indiebands van eigen bodem.

Na vele bandwisselingen en een pauze van acht jaar komt op 12 oktober de nieuwe plaat ‘Give Us A Kiss’ uit, een plaat waarop alle kwaliteiten van de band volledig tot hun recht komen. De gekte en speelsheid zijn er -godzijdank- nog steeds, maar worden in strakke banen geleid. Deze keer heeft de band net zo lang muziek en ruzie gemaakt dat twaalf uitverkoren songs konden worden samengeperst tot één brok graniet.

Stap in de trein naar Groningen en je vindt een stad met één been in de stadse drukte en de ander in een plasje nuchterheid. Zoek verder en met een beetje geluk vind je ook Kinoo, een onhandig clubje romantici die zich compleet thuis voelt tussen beide benen. Kinoo klinkt als je brommertje in een emotionele bui: motorisch, soms ongemakkelijk ruizig, maar het krijgt je wel naar werk. Ze speelden onder andere voorprogramma’s bij Ultimate Painting, Beverly, Eerie Wanda en dit keer dus bij Scram C Baby!