SBMG - Simplon

SBMG

+ SEEK + Cazz Major

Za 11 Juni 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €12,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Met miljoenen views op YouTube kunnen we wel stellen dat het hard gaat met Sawtu Boys Money Gang, oftewel SBMG. In 2013 tekende het duo bij Top Notch en bracht de hitsingle ‘Oeh Na Na’ uit, die binnen een jaar meer dan 4,5 miljoen views kreeg. Zo gaat het sindsdien met bijna elke single van de rappers.

De mannen Henk Mando (Henkie T) en Chyvon Pala (Chivv) groeiden samen op in Amsterdam Zuidoost. Sinds de middelbare school zijn de twee al hechte vrienden en waar Chivv ooit begon als zanger rolde hij door toedoen van Henkie T snel in het rappen. Op 15-jarige leeftijd brachten ze hun eerste song ‘Heel Arrogant’ uit en mede door social media en het blijven maken van diverse songs nam de populariteit van SBMG steeds meer toe. In maart komt het album ‘Richting Kraaie’ uit, waarmee de heren op tour gaan door Nederland. Vorig jaar oktober waren ze al te zien in Simplon tijdens een uitverkochte editie van de Dope Boy Fresh Tour, nu komen ze met een gloednieuw album op zak terug!

Support komt deze avond van SEEK en Cazz Major. Vorig jaar scoorde Cazz Major een miljoen plays met zijn bijdrage op ‘De Hele Nacht Door’ met o.a. StukTV, leverde een dijk van een clubhit (‘Partjes’) met DJ collectief Puinhoop Kollektiv en had meer dan 150 gastoptredens in de liveshows van collega Kraantje Pappie. Met een berg nieuwe tracks op de plank heeft de brutale doch enorm gevatte Cazz Major alles op scherp staan om furore te maken in 2016.