Satellite Stories - Simplon

Satellite Stories

+ LGHTNNG

Za 14 November 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €11,- Deur: €12,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

De vrolijke indie band Satellite Stories uit Finland weet hoe je catchy liedjes moet schrijven. Korte krachtige liedjes, met aanstekelijke melodieën en meezingrefreinen. Denk aan de manier waarop ook bands als Two Door Cinema Club en The Wombats dat kunnen. Sinds de doorbraak met radiohit ‘Campfire’ zijn de vier heren constant op tour en is stilzitten er zeker niet bij.

In alle drukte en succes werd er vorig jaar wel tijd vrij gemaakt om het derde studioalbum ‘Vagabonds’ op te nemen. Twee maanden zat de band in de studio met producer Simon Barnicott, die ook gewerkt heeft met bands als Arctic Monkeys, Temper Trap, Kasabian en Bombay Bicycle Club. Begin maart van dit jaar kwam de nieuwe plaat uit en het geluid is grootser en energieker dan voorheen. Neem singles ‘The Trap’ en ‘Vagabonds’ als goed voorbeeld. Satellite Stories is niet het zoveelste indiebandje, de heren maken onderscheid en dat hoor je. Live staat dat garant voor een energieke en dansbare avond!

De band LGHTNNG opent de avond en maakt elektropop die stoelt op de 80s, terug naar de hoogtijdagen van de synthpop. Met zonnebrillen en een sombere kijk op de toekomst incluis, en zonder gedateerd te klinken. Ze spelen elektronische liedjes met een sound en sfeer in de lijn van bands als Chromatics, Electric Youth en Nite Jewel. Soms rustig en melancholisch, dan weer opwekkend en dansbaar, maar altijd stijlvol en melodieus.

DJ Ray Koocks komt deze avond ook langs met zijn plaatjes en zal weer wat catchy tunes gaan draaien. Het zal weer een kleine reis worden langs prachtige liedjes en genres, met hier en daar misschien toch een klein rauw randje.