Russkaja - Simplon

Russkaja

+ HoppaH!

Do 29 Oktober 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €14,- Deur: €15,- Genre: Ska / Polka
Koop tickets
Links

Binnen het festivalcircuit is de Oostenrijkse band Russkaja uitgegroeid tot een begrip. Al bijna tien jaar gaat het gezelschap de hele wereld over en is geen enkel festival veilig. De zeven bandleden hebben ieder een eigen culturele achtergrond en muzikale invulling, wat ze samenvoegen tot het unieke geluid van Russkaja. Zelf beschrijven ze hun eigen muziek als ‘Russian Turbo Polka’, wat neerkomt op een mix van balkan beats, ska, polka, trashmetal en zelfs funk. Dit alles vormt een explosie aan geluid waarbij op het podium het spelplezier er vanaf spat.

In Nederland was Russkaja al eerder te aanschouwen op grote festivals als de Zwarte Cross, Appelpop en Welcome To The Village. Eind juli komt het nieuwe album ‘Peace, Love & Russian Roll’ uit, waarmee het gezelschap op tour gaat. Dat levert met deze show gelijk een unieke kans op om de band eens in een club te aanschouwen.

Support komt van de Groningse band HoppaH! De band maakt een mix van klassiek viool, folk-accordeon, reggae/ska/punk- drums, stuwende bas, klezmer-klarinet en rauwe zang van zwaarmoedige doch relativerende teksten. De verschillende muziekinvloeden zorgen voor lekker in het gehoor liggende opzwepende liederen. HoppaH! staat voor vrolijke, kleurrijke muziek waarbij je niet stil kunt blijven staan.