Ray Fuego - Simplon

Ray Fuego

+ KC

Vr 10 Februari 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

Als er één woord is dat Ray Fuego omschrijft, is het wel veelzijdig. De artiest uit Amsterdam Zuid-Oost heeft zich al meerdere malen opnieuw uitgevonden en heeft deelgenomen aan meerdere formaties, waaronder als vaandeldrager van hiphop collectief SMIB en hardcorepunkband Ploegendienst. Zijn muziek is ruig, energiek en vol emotie.

Al op de middelbare school begon Fuego raps te schrijven over misstanden en gebeurtenissen. Zijn doorbraak beleefde hij met de Bummy Boys, die hij samen met GRGY en KC vormde. Uiteindelijk richtten de drie SMIB op, een collectief die al gauw artiesten als Fosa YG en Yung Nnelg aantrok. In eigen beheer brengt SMIB muziek en merchandise uit. Landelijke bekendheid verkregen ze vooral door hun shows. Die zijn doordrenkt van punk en rock invloeden en vaak zit er een activistische boodschap in besloten.

Fuego heeft naam gemaakt in het Nederlandse hiphop landschap. Hij is na de lockdown en de release van zijn vierde soloplaat Open, Bloot ‘n Paranoïde klaar om het land door te touren. En zo komt hij ook naar Simplon!

Support is er van Fuego’s mede SMIB oprichter KC, die een groot deel van Fuego’s plaat Zwart produceerde. Daarnaast bracht KC meerdere soloprojecten uit, zoals Van Kees Los.
Eén ding is zeker: KC is een drijvende kracht binnen veel van SMIBs projecten. Als producer, rapper en creative mastermind belooft hij ook vanavond Simplon op zijn kop te zetten.