Rachel Sermanni - Simplon

Rachel Sermanni

+ Tom Terrell (Matinée show)

Zo 6 September 2015
Waar: Grote zaal Open: 15:00 - 17:30 uur Aanvang: 15:30 uur Ticket: €11,- Deur: €12,- Genre: Folk / Pop
Koop tickets
Links

Na twee jaar keert de jonge Schotse singer-songwriter Rachel Sermanni terug naar Simplon voor een intieme show op zondagmiddag. Met haar prachtige ingetogen folk liedjes laat ze haar luisteraars gemakkelijk wegdromen en tegelijkertijd op momenten versteld doen staan van haar krachtige stem. Rachel Sermanni groeide op in het Schotse dorpje Carrbridge en begon op jonge leeftijd al met het maken van eigen muziek.

De carrière van de 23-jarige zangeres raakte in een stroomversnelling toen Ben Lovett (Mumford and Sons) haar ontdekte en het nummer ‘My Friend Fire’ produceerde, die hij vervolgens uitbracht op een verzamelalbum via zijn eigen platenlabel. Ze stond al gauw in het voorprogramma van Mumford and Sons, maar deelde ook het podium met grote namen als Fink en Agnes Obel. Inmiddels heeft de jonge zangeres over de hele wereld getourd en werkte ze onlangs in alle rust aan de opvolger van haar debuutalbum ‘Under The Moon’ (2012). Begin juli komt haar nieuwe album ‘Tied To The Moon’ uit, een album waarop Sermanni dieper graaft dan ooit met het resultaat om een nog donkerder geluid neer te zetten en een unieke vorm van poëzie en muziek samen te brengen.

Support komt van de Canadese singer-songwriter Tom Terrell, die overigens ook in de band van Rachel Sermanni speelt. Nu krijgt hij eerst zijn eigen plek en mag hij de show openen. Onlangs bracht de singer-songwriter zijn debuutalbum uit, waarop een mix van country, blues en folkmuziek te horen is. Terrell haalt zijn inspiratie uit grote en verschillende artiesten zoals Tom Waits en Beethoven.