Quique - Simplon

Quique

+ Mariposa

Vr 24 November 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €17,- Genre: Latin / Pop / Hiphop
uitverkocht
Links

Urban-pop met invloeden van reggaeton, R&B, hiphop en afro-pop: Dat is Quique. De Amsterdammer (echte naam Enrique Ebbink), is een talent in opmars. Afgelopen jaren heeft hij menig podium in vuur en vlam gezet, miljoenen plays behaald en fans bereikt met zijn originele tracks. Nu, met een rugzak vol hits en Lowlands festival op de agenda, ligt de zomer en het festival seizoen aan zijn voeten.

Quique groeide op in Amsterdam als kind van een Nederlandse vader en een Colombiaanse moeder. In een gezin waar dans en muziek centraal staat kreeg hij al snel een gitaar in zijn handen gedrukt, ging als kind naar de muziekschool en werd student aan de Herman Brood Academie. Dankzij zijn familie in Colombia leerde hij de Latijns-Amerikaanse muziekcultuur kennen; de latin-pop en de reggaeton.

En die invloeden hoor je terug op zijn tracks: met tweetalige flow in het Spaans én het Nederlands laat de artiest zich niet makkelijk begrenzen. En met nieuw materiaal zoals de top 40 hit ‘Camino’, ‘Todo La Noche’ en ‘Tu Sabes’ legt Quique samen met zijn band de lat voor het festivalseizoen torenhoog. Dat seizoen trapte hij al af met een fenomenale show op het Groningse Bevrijdingsfestival. De energie die van het podium afspat gaat Enrique dit jaar inzetten op onder andere Paaspop, Lowlands festival én natuurlijk Simplon!

Support: Mariposa

De Colombiaanse en Italiaanse artiest Mariposa herdefinieert op 25-jarige leeftijd hoe Latin rap eruitziet. Dit doet ze door haar veelzijdige stijl te combineren met een doe-het-zelf-esthetiek. Mariposa behoort tot een nieuwe generatie die durft om de grenzen te vervagen en tussen verschillende culturen, genres en talen in te leven. Ze haalt inspiratie uit de ervaringen die tot haar pijn spreken, waar ze nieuwe kracht uithaalt. Deze zomer heeft ze haar eerste EP uitgebracht, getiteld ‘Otro Mundo.’ Dit magische talent is op 24 november bij ons in Simplon te bewonderen!