Quincy & the David + Jan Modaal - Simplon

Simplon UP:
Quincy & the David + Jan Modaal

Do 1 December 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Punk / Postpunk
Koop tickets
Links

Deze UP wordt een punk avond.

Quincy & The David is een gloednieuwe DIY band uit Zwolle. Voor liefhebbers van (post)punk, nummers niet langer dan 3 minuten, lieve mensen, mosh pits en liefdevol schreeuwen.
Gecombineerd met een sound die geïnspireerd is door The Cure, Goat Girl, Fontaines DC en incapabel zijn in mixen en masteren. Het laatste ingrediënt is een variatie aan songteksten, zoals erachter komen dat al je helden van vroeger seksistisch zijn en het willen durven make up te dragen. Al deze ingrediënten kun je terughoren op hun debuutalbum Purple Moon Yellow Sun.

Jan Modaal schrijft punk smartlappen. Uit Jans teksten spreekt een grote liefde voor de Nederlandse taal. De nummers houden het midden tussen een vrolijke aanklacht en een woedende liefdesverklaring.
Zijn debuut-EP Wil je dood ofzo? is uitgekomen in 2020. In vier snijdende, scheurende stukken zet Jan zijn visie op de wereld uiteen. Hard, aanstekelijk en recht voor zijn raap. Jan Modaal is een man van het volk, de schelle stem van een generatie.

De dj van de avond is dj SBB
Dj SBB houdt zich bezig met zowel door vaste patronen bepaalde muziek als minder conventionele elektronische muziek. Inspiratiebronnen voor hem zijn de pianolessen van vroeger en het Nederlandse landschap. Wanneer hij achter de draaitafels staat kun je onder andere scheve house, behoorlijke breaks en soms wat uptempo tunes verwachten.