Queen's Pleasure - Simplon

Queen's Pleasure

+ Ioana Iorgu

Vr 15 December 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,50 Genre: Indie / Rock
Koop tickets
Links

Gooi een vleugje Dandy Warhols en Blur samen met de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths, en je hebt Queen’s Pleasure. Queen’s Pleasure is een rasechte podiumband. Op het podium smelten ze samen tot één ontstuitbaar organisme. Het Amsterdamse viertal heeft bovendien genoeg te zeggen: bijvoorbeeld over de irritant stoere praatjes om indruk te maken (Living A Lie), de voor commercie geëxploiteerde seksualiteit die je in elke reclame ziet (Playboy’s On), de misplaatste trots die Nederland nog steeds lijkt te hebben op het VOC tijdperk (My Eyes Adored You Too).

De vier rasmuzikanten vonden elkaar tijdens de puberjaren en groeiden al snel uit tot elkaars gekozen familie. Gewapend met enkel hun muzikale instincten en een blind vertrouwen in elkaar ontstaat er tijdens hun liveshows altijd iets wat moeilijk in woorden te omvatten is. De energie is een onuitputbare grondstof en je zou naar elk afzonderlijk bandlid zo een hele show kunnen kijken.

Queen’s Pleasure’s eerste single van het nieuwe album, One Of These Days, kwam in mei uit. Hun tweede single Playboy’s On is net uit. In verwachting van het album, kondigt de band daarom alvast een tour aan. En met die tour slaan ze Simplon natuurlijk niet over! Verwacht, zoals bij elke liveshow van de band, echte passie, connectie en ervaringen. Maak er onderdeel vanuit van kom naar hun show in onze Bovenzaal!

Support is er van Ioana Iorgu. Ioana Iorgu is een onafhankelijke muziekproducent, autodidactische gitarist en drummer gevestigd in Groningen. Ioana graaft haar nagels in je huid met de verontrustende maar boeiende sfeer die ze creëert met dissonante post-punk gitaren die je middenrif doet klapperen, en gortdroge beklijvende drums die direct contrasteren met de zacht gesproken kille teksten.