Psychotic Lumberjacks + The Samuels - Simplon

Psychotic Lumberjacks + The Samuels

Simplon UP

Do 17 Mei 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Vier gepassioneerde muzikanten uit Leeuwarden die een liefde hebben voor de grimmige muziekscene. Met invloeden van Queens of the Stone Age, De Staat en Tom Waits, produceren zij een alternatieve kijk op garage en desert rock; Samen zijn zij Psychotic Lumberjacks.

De naam Psychotic Lumberjacks komt deels voort uit de bijnaam van drummer Chris ‘de Houthakker’. Hij wordt zo genoemd omdat hij flink kan beuken op zijn drumstel. Hij en de rest van de bandleden zijn volgens 3voor12 “niet vies van een experiment en samen smeden ze van een ogenschijnlijk chaotisch geheel toch een experimentele, duistere sound gecombineerd met een energiek optreden”. Begin maart 2018 heeft Psychotic Lumberjacks hun debuutalbum ‘Solipsism’ uitgebracht. Met dit album touren ze vanaf april door Noord Nederland en komen ze dus ook hier tijdens Simplon UP!

Het tweede optreden deze avond komt van The Samuels . Het is een nieuw, ouderwets trio en komt voor een groot deel uit Groningen. Vroeger speelden de leden hardcore in Rush’n Attack of Altered States, maakten ze punkrock in Estate Drama of het (helaas vergeten) Ancient Novelties, of deden ze iets heel anders. Ze gaan gaan nu echter voor gruizige garage met een vleugje powerpop-punk. Een debuut EP is in de maak en deze show hier in Simplon wordt hun eerste!