Proloog ZomerJazzFietsTour - Simplon

Proloog ZomerJazzFietsTour

Vr 24 Augustus 2018
Waar: Grote zaal Open: 19:45 - 00:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €15,- Genre: Jazz
Links

Kaarten verkrijgbaar via:
https://zjft.podiumnederland.nl/mtTicket/program

Op de laatste zaterdag van augustus gaat de 32ste ZomerJazzFietsTour van start. Langs vijf verschillende fietsroutes door het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van stad Groningen, kan een keuze gemaakt worden uit 29 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. ZomerJazzFietsTour 2018 presenteert actuele jazz en geïmproviseerde muziek uit Nederland, Duitsland, België, Zweden, Engeland, Portugal, Frankrijk en de VS. Volgens beproefd concept kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend.

Op vrijdag 24 augustus presenteert de ZomerJazzFietsTour als vanouds een internationaal opwarmprogramma, een Proloog met het trio van de Franse cellist Vincent Courtois en het Zweeds/Noorse monsterorkest Angles 9 van altsaxofonist Martin Küchen.

TRIO COURTOIS / ERDMANN / FINCKER (FR/DE)
Cellist Vincent Courtois speelde met uiteenlopende mensen als Louis Sclavis, Ellery Eskelin en Rabih Abou Khalil. Sinds een jaar of twee is hij actief met twee tenorsaxofonisten: Robin Fincker en Daniel Erdmann. Ze hebben twee platen uitgebracht die gebaseerd zijn op verhaallijnen uit romans, die de drie uitwisselden wanneer ze op tournee waren. Hun laatste productie heet Jack, een soundtrack voor de verhalen van Jack London.

ANGLES 9 (SWE/NOR)
Een van de meest indrukwekkende live-acts van de laatste jaren is Angles 9, het furieuze monsterorkest van de Zweedse altsaxofonist Martin Küchen. De bandleider gooit invloeden van Chris McGregor, Carla Bley, Fela Kuti en Ethiopische muziek in een grote pan. ‘Een spannend feest van uitbundigheid en kleur, een emotionele achtbaanrit, een stomp in de maag. Zo compleet komen ze zelden aan de meet. Angles 9 is de te kloppen band van het moment’ (Guy Peters).