Projekt Rakija - Simplon

Projekt Rakija

+ Limonchiki

Vr 13 November 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:15 uur Ticket: €8,- Deur: €9,- Genre: Balkanpop
Koop tickets
Links

Als geen ander weet de Nederlandse Balkangroep Projekt Rakija hoe je een feestje moet bouwen. Met een combinatie van rock, electro, reggae, hiphop, gemengd met de folklore uit de Balkan, wordt er een unieke sound neergezet door de tien(!) muzikanten. In het dagelijks leven verdienen zij hun brood met een baan als striptekenaar, webdesigner, kapper of slager. Op het podium worden deze dagelijkse werkzaamheden echter compleet vergeten en gaan alle remmen los.

De band onder leiding van gitarist Igor Sekulović bracht in 2013 het debuutalbum ‘Welcome To The Family’ uit, een album wat gelijk nationaal en internationaal voor aandacht zorgde. Festivals als Sgizet, Paaspop en de Zwarte Cross stonden in de rij om het gezelschap te boeken. In hoog tempo is er een ijzersterke live reputatie opgebouwd, waarbij Projekt Rakija garant staat voor een energieke show. Met het tweede album ‘Pump Up The Radio’ op de planning staat de band deze zomer op Lowlands en komt er dit najaar een clubtour aan. Deze rauwe cross-over bende tilt hun muziek naar ongekende hoogtes en laat je de hele avond stuiteren!

Support komt van de Groningse band Limonchiki. De muzikanten hebben achtergronden in de folk, jazz, reggae/ska, en klassieke muziek, maar hebben elkaar gevonden in de enorme verscheidenheid van bijzondere ritmes en harmonieën die het Balkanschiereiland rijk is. Met een scherp oor voor traditie en authenticiteit maakt Limonchiki een frisse interpretatie van romantische liederen en meeslepende dansen uit alle hoeken van de Balkan.