Popronde Groningen - Simplon

Popronde Groningen

Mountain Eye + Radeloos///Ziedend + Eaters of the Soil

Do 13 Oktober 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Gratis Genre: Metal
gratis
Links

Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt dit jaar weer als vanouds neer in het centrum van Groningen. Ruim veertig van de meest talentvolle acts van dit moment geven acte de presence op 13 oktober 2022.

Line-up:
20:30 – Mountain Eye
Het Amsterdamse vijftal Mountain Eye wil harde, alternative metal terugbrengen naar het grote publiek. Met snoeiharde riffs, rauwe zang met een snufje aanstekelijkheid tovert de band de zaal om in een kolkende moshpit. Ze waren al op diverse festivals te zien deze zomer en zijn voor de Popronde geselecteerd als Never Mind the Hype-talent.

22:00 – Radeloos///Ziedend
Snoeihard is ook Radeloos///Ziedend. De band is het niet eens met alle misère en laat het je weten ook! Zet je schrap voor een mix van crustpunk, black metal en power violence op een flink ziedende manier de boel op zijn kop zet. Denk rauwe, meedogenloze herrie op een hoog tempo, waarbij het publiek wordt uitgenodigd mee te doen.

23:30 – Eaters of the Soil
Dit Utrechtse viertal mengt doom metal met noise, free jazz en improvisatie. Het zware fundament wordt gelegd door de drums en doom bass, een vrije rol is weggelegd voor de gitaar, trombone en fretloze bas. Hun partijen improviseren ze, wat zorgt voor onverwachte lagen en stemmingen. Reeds bracht de band 2 EP’s uit via het Amerikaanse Forbidden Place Records.