POPgroningen Talent Award stadsronde #1 - Simplon

POPgroningen Talent Award stadsronde #1

Do 7 Maart 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:00 uur Gratis Genre: Pop
gratis
Links

Vanuit de POPgroningen Talent Award provincierondes worden totaal 8 acts geselecteerd die hun kunsten gaan vertonen tijdens de twee stadsrondes in Simplon. Welke Groningse talenten zien we terug tijdens de eindronde in Vera?

De Talent Award houder van 2019 ontvangt het volgende prijzenpakket:
Optreden op Grunnsonic 2020
Optreden op Bevrijdingsfestival Groningen 2019
Optredens 2019 op Kadepop, Flinke Pink festival, AIDition, PageFestival en Festival Hongerige Wolf
Mogelijke deelname Grote Prijs van Nederland
Mogelijke deelname Hit the North
Korting bij Doesburg Autoverhuur
Waardecheque KeyMusic
Gratis deelname aan de Skills & Knowledge sessies

Nasi-M & Aso
Samen met zijn jongere broer Aso (2000) maakt hij onderdeel uit van het zelf opgezette platform NFD Entertainment. Zowel hun muziek als liveshow kan worden omschreven als aanstekelijk met veel energie en diversiteit.

Het Kanaal
Met een bescheiden blend van muziek, poëzie en theater, vertelt Het Kanaal het buitengewone verhaal van de moderne jongere.

DOR
Gewapend met gitaren, drums en een gezonde dosis zwartgalligheid kun je van deze groep een energieke set met donkere, alternatieve indierock sounds verwachten met hier en daar een kwetsbaar uitstapje. En dat allemaal in je moedertaal. Opgericht in de herfst van 2018 is DOR inmiddels helemaal klaar voor de toekomst en komen ze maar wat graag snel met je proosten op de mooie en minder mooie dingen in het leven.

Pagan Drive
We schrijven het jaar des Heren 2013. Een gure maar ook zeker frisse wind beukt tegen de deuren van het Viaduct, waar aanstormend, gearriveerd en verlopen muzikaal talent van de stad samenhokt. Peter H. staart voor zich uit over de dop van zijn halfvolle beugel. Jan B. volgt zijn bezielende voorbeeld. En ziedaar, de geboorte van Pagan Drive is een feit! Hoera! (Echt waar, zo ontstaan de meeste bands.) In een omgeving zo vol rocksterren waren een drummer (Rene) en nog een drummer (Petje) snel gevonden. Dit echter, leverde vooralsnog niet de Ideale Rockformatie op. Gelukkig wilde laatstgenoemde ook wel de basgitaar ter hand nemen. Engelen zongen! En er was rock. Een viertal doorleefde levens vol muzikale invloeden, van reggae tot punk, van metal tot oude-sokken-rock, geleefd in de Stad der Steden van het Noorden (Grunn) was de inbreng. De uitkomst was uiteindelijk, na een cocktail van goddelijke inspiratie, hard zwoegen en sloten bier de muziek die Pagan Drive kenmerkt: Harmonieuze Grunnge! Jan, Peter, Petje en Rene schuwen noch de scheurende gitaar, noch de ingehouden harmonie. Noch dorstlessers. Derhalve: Pagan Drive. Niet voor al uw feesten en partijen, maar toch minstens voor sommige.