Poodle + Diamonds//Honey - Simplon

Simplon UP:
Poodle + Diamonds//Honey

Do 1 Juni 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Garage / Rock
Koop tickets
Links

Dit Rotterdams/Utrechtse vijftal speelt fluffy garagerock en de frisse muziek van Poodle maakt het moeilijk om stil te blijven zitten! De band die opgericht is in 2020 en bestaat uit Natasja, Wies, Nelleke, Paul en Jette maakt eigenwijze, uptempo gitaarliedjes met een flinke mix percussie. Het zit dichtbij punk, maar is minder hard, iets eigenwijs en vrolijk qua melodie.

De nummers van hun nieuwste EP klinken zomers,  met onder andere ‘Astro TV’ dat genomineerd werd voor voor Rotterdamse Track van het Jaar 2022. Natasja Bökkerink vertelt aan InDeBuurt Rotterdam;  “Op de Willem de Koning leerde ik veel over vrouwen in punkmuziek en feminisme. Dat heeft me geïnspireerd om zelf muziek te gaan maken en een band te beginnen.’’ Deze invloeden zijn zeker terug te horen in de nummers van Poodle. Met nummers over het jongvolwassen-bestaan: de wereld ligt voor je open en de kansen lijken voor het oprapen, en toch is de onzekerheid groter dan ooit tevoren. Maar de muziek van Poodle gaat vooral over lol maken en schrijven waar ze maar over willen; huisdieren, tandartsen en frustratie over printers bijvoorbeeld. Zo is bijvoorbeeld hun populairste nummer, Labracadabrador,  geïnspireerd op een mopje over een hond. Qua muziek kun je denken aan Hinds, Wet leg, FIDLAR, FEET en Iguana Death Cult.

Sprankelend zoet maar met een scherp randje waar je u tegen zegt. Dit belooft een geweldige avond te worden waar de band ons meesleept met hun rock liedjes. DIAMONDS//HONEY brengt de perfecte muziek voor iedereen die het liefst dansend, schreeuwend en springend door het leven wil. De Noord-Nederlandse band is het product van vijf rasmuzikanten die elkaar vinden in hun voorliefdes voor rauwe riffs, scherpe teksten en gifzoete esthetiek. Niet voor niets dat ze in 2022 zijn genomineerd voor Friese song van het jaar!

Na vijf jaar intensief samen spelen is een sound ontwikkeld die je kan vergelijken met bands als Wolf Alice en Paramore; power poprock met een vrouwelijk front. Frontvrouw Cath Harryvan en songwritingpartners Ian Wijma en Joost Wegter creëren een attitude die on-Nederlands spannend is en de luisteraar zowel live als op de plaat weet mee te slepen. Na onder andere Bevrijdingsfestival Fryslân 2023 en een Pinguin Radio showcase op ESNS is de band meer dan ready voor ons podium bij UP!