Ploegendienst - Simplon

Ploegendienst

+ Kleine Crack & Slagter

Vr 1 December 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,- Genre: Hiphop / Punk
Koop tickets
Links

Ploegendienst trapt graag, en ze trappen hard. Tegen de massa en het systeem, tegen dichte deuren en OV-poortjes. Muzikaal gezien trapt de band ook graag: denk een mix van meedogenloze hardcorepunk gecombineerd met snoeiharde Nederlandstalige teksten. En die worden gezongen door misschien wel de meest furieuze frontman van dit moment: Ray Fuego.

De band rondom Ray Fuego, die je misschien ook wel kent als vaandeldrager van het label en collectief SMIB, ontstond in 2018. Bastiaan Bosma (MICH, Aux Raus), Bram Swarte (Malle Pietje en de Bimbo’s) en Michiel Beffers (Firestone) voegden zich bij de groep, en zo ontstond een ware supergroep die direct massale impact maakte.

Nadat de band elkaar anderhalf jaar uit het oog verloor, nam het eerder dit jaar een nieuw album op, getiteld ‘IK’. Het werd in vier dagen opgenomen op Vlieland. Het werd een album wat qua toon serieuzer is dan vorig werk, maar aan urgentie absoluut niet inboet. Dus breng je beste mosh, bouw die pit wanneer Ploegendienst naar Simplon komt!

Ploegendienst neemt als support Kleine Crack & Slagter mee. Afkomstig uit Antwerpen, releaseten zijn al nummers op het label van Abel en Faberyayo: Burning Fik. Verwacht bezeten raps en een helse energie tijdens hun show.