Pitou - Simplon

Pitou

+ Kaya

Vr 20 Oktober 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €16,- Genre: Folk / Pop
Koop tickets
Links

Pitou haar muziek is intiem, diep en aangrijpend. Alternatieve folk/pop, ingegeven door haar achtergrond in de klassieke muziek. Ze creëert een eigen wereld waar het publiek in kan stappen, getroost door gelaagde vocale harmonieën. Dit verwarmende gevoel van collectiviteit geeft een sfeer die nergens melancholisch of zelfmedelijdend is. Zelfs als ze om moet gaan met de onverbiddelijke tijd, verlies of hartzeer, verrijkt Pitou haar liedjes met licht en hoop.

Pitou haar artistieke ontwaken kwam uit een onwaarschijnlijke hoek. Op jonge leeftijd ontwikkelde ze een interesse in klassieke muziek – haar vader vond haar vaak gehurkt bij de radio, scrollend door stations op zoek naar het geluid van orkesten en koren. Vanaf haar negende begon Pitou te zingen in een kinderkoor waarmee ze zelfs op trad bij de doop van prinses Amalia, waar ze de Matthäus Passion zong. Op haar veertiende speelde ze de hoofdrol in de arthousefilm Atlantis. Maar de muziek won het van het witte doek. In 2015 won ze een popconcours voor singer-songwriters, en in 2017 studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze bracht in 2016 en 2018 al twee EP’s uit, en keerde vorig jaar, na vier jaar, terug met nieuw werk. En dat werk klinkt grootser dan ooit.

Big Tear, haar langverwachte debuutalbum dat uit kwam in maart 2023, is een rijke, onverschrokken creatieve verzameling alternatieve folkpop die put uit haar klassieke achtergrond. Hiermee heeft ze haar liedjes een eigen leven gegeven en nodigt ze je uit mee te reizen door leven, dood en alles daar tussenin. Door klassieke instrumenten en vocale gelaagdheid te combineren, heeft Pitou wonderbaarlijke nieuwe nummers gemaakt; doorvoeld, ontroerend, resonerend. Haar muziek is bezielt door licht en optimisme. Ze is een heldere, fonkelende vuurtoren die door de duisternis straalt.

Support is er van Kaya. Kaya is een artiest gebaseerd op de woorden en klanken van Juyane Kaya. In verschillende muzikale samenstellingen, creëert Kaya een bitterzoete oceaan aan songs over depressie, liefde, ego, familie en religie.