Phosphene - Simplon

Phosphene

Erling + Out of Order + Silver Ferns + Mr. Skolnick

Do 10 December 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 00:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €7,50 Deur: €8,50 Genre: Indie / Pop
uitverkocht
Links

Phosphene wordt een avond vol met muziek en visuele kunst. Phosphene betekent: “the colors or the ‘stars’ you see when you rub your eyes.” Deze kleuren en sterretjes zijn de rode draad van het event. Je zult ze terug zien in de muziek, de visuals en de allround ervaring die je hier zult hebben. Maak kennis met een mix van experimentele muziek en kunst onder het genot van een drankje en goed gezelschap.

Erling
Je zou kunnen zeggen dat deze twee muzikale helden samen een introspectief triphop duo met shoegaze invloeden vormen, maar dat is niet zo leuk om te vertellen. Ard Boer en Rosan Rozema ontmoetten elkaar op de jaarlijkse bond-barbecue via hun vaders, die beide bestuurders zijn bij de Koninklijke Nederlandse Bobslee Bond. Ard was puber in de 90s en coverde Oasis terwijl Rosan nog alle elementen van ‘Het Orkest’ van Bassie en Adriaan in haar op nam. In de Spotify-lijst van Ard staat een track van The Notwist. Rosan gooit daar standaard een nummer van Poliça tussen. Verwacht van Erling een spektakel met veel reverb, delay, loops en beats.

Out of Order
Alhoewel ze pas vanaf afgelopen september bezig zijn, hebben sommigen in Groningen al relatief vaak kennis mogen maken met Out of Order. Zo werd de Vera kelderbar al aangedaan, stond de band in sociaal centrum Pino en mochten ze het voorprogramma doen van Chastity Belt in de Grote Zaal van Vera. Lang niet slecht voor een band die nog maar net bezig is. Live is Out of Order een uitbarsting van vuig klinkend bas- en gitaarspel, gespeeld door een drietal breed glimlachende en goedgemutste bandleden. Schijn bedriegt echter, want ondanks hun lieve uitstraling is Out of Order boos op de wereld en die frustratie geeft hun optredens juist kracht. Het is die combinatie die Out of Order zo verrassend maakt. 

Silver Ferns
Silver Ferns bestaat uit vier bekende gezichten uit de Groningse muziekscene: de bandleden spelen namelijk tevens in Vox Von Braun, Propeller en Avery Plains. Er is geen plaat of youtubevideo van ze te vinden op het internet, maar we kunnen hierbij vertellen dat ze de beste jaren ‘80 wavepop band van Groningen zijn, sinds de jaren 80. Verwacht elektronische drums, synthesizers, groovy basgitaren en echo gitaareffecten. Komt dit zien voordat deze band alle grote zalen plat speelt met hun aanstekelijke muziek.

Mr. Skolnick
Sinds 2010 weet de eenmansformatie Mr. Skolnick met zijn drumcomputer grooves en antieke orgel flink wat publiek in extase te brengen. Verwacht tijdens zijn shows originele orgelcheese gecombineerd met een vleugje trash. Met andere woorden: organcheesetrash! Geïnspireerd door helden als Nana Mouskouri, James Last en Kraftwerk brengt Mr. Skolnick een onstuimige en met name groovy ode aan instrumentele muziek uit de jaren zeventig. Op deze manier laat Mr. Skolnick zijn kracht zien in vrolijke acts en speelde op o.a. Magneetfestival, Bevrijdingsfestival Overijssel, Vogelpop en Amsterdam Dance Event.

Timetable
20.30 – 21.00 Out of Order
21.30 – 22.00 Erling
22.30 – 23.15 Silver Ferns
23.45 – 00.30 Mr. Skolnick
00.45 – 02.00 DJ Pimbo