Petter Carlsen - Simplon

Petter Carlsen

+ Sascha Elisah

Za 15 April 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €8,- Deur: €9,- Genre: Singer-songwriter
Koop tickets
Links

Geboren in Alta, een van de noordelijkst gelegen dorpjes van Noorwegen, heeft Petter Carlsen het op deze manier al hoog opgezocht. Nu gaat Petter verder, hij zakt af naar het zuiden om het volk van de lager gelegen landen mee te laten genieten van zijn muziek. Petter bracht in 2009 zijn debuutplaat ‘You Go Bird’ uit, gevolgd door ‘Clock Don’t Count’ in 2011 en ‘Sirens’ verscheen in 2014.

Bewapend met zijn gitaar weet hij menig hart doen smelten en de massa aan zijn lippen te laten hangen. Petter is niet vies van harmonieuze duetten met landgenoten en dit levert prachtige resultaten op. Zeker als je de combinatie van het Scandinavische landschap in de videoclips en de tekst van Petter in gedachten erbij pakt. 

Na veel te hebben getourd in vooral Frankrijk, Duitsland en Nederland breidt Petter nu zijn stroomgebied uit. Op 31 maart verschijnt zijn nieuwste plaat ‘GLIMT’. Met deze plaat slaat Petter een nieuwe weg in, er ontstond een verandering, een zeer aangename wending in het process van zijn doen en denken omtrent het schrijven van zijn liedjes. Met trots komt Petter Carlsen naar Simplon om zijn laatste werk met jullie te delen.

Vooraf komt de Groningse Sascha Elisah ons verwarmen met haar zachte stem en mooie country/pop muziek. De van oorsprong Friese Sascha vertrok op haar 18e naar Nashville voor een jaar en vond daar een geheel eigen sound. Ze haalt haar inspiratie uit de muziek van onder andere Taylor Swift en Kacey Musgraves. Het duurde niet lang voor haar talentvolle show en prachtige stem opgemerkt werd en zo stond ze eerder al op Eurosonic Noorderslag, meerdere shows van de Popronde en performing arts festival Noorderzon.