Pete Rock & CL Smooth - Simplon

Homebase presents:
Pete Rock & CL Smooth

+ Rawberry

Do 19 Oktober 2017
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €22,- Genre: Hiphop
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
uitverkocht
Links

Dit concert is volledig uitverkocht, er is geen deurverkoop. Kom op tijd om een lange rij te voorkomen.

Zit je goed? Mooi, want samen met onze vrienden van Homebase halen we Pete Rock & CL Smooth naar Groningen! Het uit New-York afkomstige duo mag met recht een grootheid uit de golden age van de hiphop worden genoemd. De obscure soul en jazz samples van DJ/producer Pete Rock gecombineerd met de veelal filosofische raps van CL Smooth vonden begin jaren negentig een weg naar het publiek en zijn sindsdien niet meer weg te denken uit ons collectieve geheugen.

Pete Rock & CL Smooth debuteerden in 1991 met de EP All Souled Out, maar maakten een jaar later pas echt furore met de Mecca and the Soul Brother LP. Een tweede album volgde in 1994, maar na The Main Ingredient werd het stil. Ieder ging zijn eigen weg en het duurde maar liefst 15 jaar voor ze weer bij elkaar zouden komen. Nu staan ze voor het eerst in tijden weer samen op de Nederlandse podia, waaronder in Simplon.

Na het optreden van Pete Rock & CL Smooth verzorgt Ladi Dadi een fijne afterparty. Dat wordt nagenieten met de dikste hiphop en R&B classics!