PEER - Simplon

PEER

+ Calidus

Za 11 Maart 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €12,50 Genre: Pop / Rock
Koop tickets
Links

Catchy pop-rock met een rauw randje, dat is PEER. De van oorsprong uit Middelburg afkomstige band haalt zijn inspiratie uit artiesten als Nothing but Thieves en The Neighbourhood. De groep boekte ook succes in het buitenland: nummers van de EP Mad For It! en het album It Is Far More Exciting kwamen voorbij in internationale auto- en sportcommercials en in de Japanse Netflix serie ‘Terrace House’.

Kort na de release van zijn debuut-EP kreeg PEER aandacht op de nationale radio, speelden ze vele shows in Nederland én het buitenland. In 2019 volgde het eerste album en trapte het viertal zijn clubtour af in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso.

Na een productieve periode in de studio tijdens de pandemie, heeft de band pas geleden zijn nieuwe single ‘Thinking About You’ uitgebracht. Binnenkort volgen er meer singles in aanloop naar een nog te verschijnen EP in 2023, waarvoor de band samenwerkte met Mario Goossens (Triggerfinger). Met nieuw materiaal in aantocht, is het tijd voor een tour door Nederland én over de grenzen. En zo brengt die rondreis hen ook naar Simplon, waar de chemie tussen de bandleden er vanaf zal spatten!

Support is er van Calidus. Gooi Coldplay en The Killers in een blender en je krijgt het Groningse Calidus. In hun florale flair voeden zij, op geheel eigen wijze, het nostalgisch verlangen naar de pure pop/rock uit de 90’s en 00’s.